Skip to content
Haal je rijbewijs met kwaliteit!

Faalangst

Autorijschool Het Begin heeft zich gespecialiseerd in het geven van rijlessen aan mensen met faalangst en/of examenangst. Wij geven je de garantie dat je op een professionele wijze zult worden begeleid om jouw rij- of faalangst tijdens het autorijden of tijdens jouw rijopleiding te verminderen of indien mogelijk, te laten verdwijnen.

Faalangst kan o.a. zijn ontstaan door een negatieve rijervaring, maar ook andere oorzaken, zoals (te) weinig zelfvertrouwen of een verandering in jouw persoonlijke situatie, kunnen aanleiding geven tot rijproblemen.

De  meest voorkomende lichamelijke en psychische kenmerken bij faalangst zijn onder andere; transpireren, trillen, hartkloppingen, hoofdpijn, hyperventilatie, verkrampte spieren, slapeloosheid en emotionele uitbarstingen. Op het moment dat één of meerdere symptomen jou overvallen, kun je de greep op de situatie kwijt raken en de controle verliezen.

Op www.faalangst.nl of  http://www.123test.nl/faalangst/ kun je testen of je moet overwegen om het speciale faalangstexamen aan te vragen. Overleg altijd met je rijinstructeur.